• Gluténmentes, laktózmentes zabpelyhes gyümölcskenyér

    Gluténmentes, laktózmentes zabpelyhes gyümölcskenyér

    Hozzávalók:

    • 8 nagyobb tojás fehérjéje
    • 15 dkg eritrit (esetleg 1/3-a cukor)
    • 10 dkg zabliszt
    • 10 dkg zabpehely
    • 5 dkg rizsliszt
    • 5 dkg kókusz zsír
    • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
    • 10 dkg kandírozott gyümölcs
    • 10 dkg aszalt gyümölcs
    • Tetejére narancslekvár

    Elkészítés: 

    A tojásfehérjét kemény habbá verem az eritrittel és a cukorral. A liszteket, a szódabikarbónát beleforgatom és a zabpelyhet is óvatosan hozzákeverem. Ezután apránként beleöntöm az olvasztott kókuszzsírt és végül a kevés lisztbe forgatott kandírozott és aszalt gyümölcsöket. Sütőpapírral kibélelt közepes tepsiben sütöm, 170 °-on kb. 25 percig. A tetejére forró narancslekvárt kenek.

    Jó étvágyat! :D

Szóljon hozzá!