Fitness terem Budapest
  • Diétás almás-mákos lepény

    Diétás almás-mákos lepény

    Megígértük, itt a recept, köszönet érte Szilvinek!

    Hozzávalók (22 cm-es tortaformához):

    Tészta:

    • 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
    • 3 dkg vaj/kókuszzsír
    • 2 tojássárgája
    • 5 dkg méz
    • 1 dl natúr joghurt/tejföl
    • Csipet só

    Ezeket összegyúrom, pihentetem 1 órát a hűtőben, majd kibélelem vele a formát. Villával megszurkálom és elősütöm kb. 12 perc alatt 175 °C-on.

    Almás töltelék:

    • Kb. 35-40 dkg tisztított alma
    • Fahéj ízlés szerint
    • Fél citrom leve

    Vékony szeletekre vágom az almát és kevés vízzel puhára párolom, ízesítem. Ha kissé kihűlt, rásimítom az elősütött tésztára.

    Mákos réteg:

    • 4 tojásfehérje
    • 2 tojássárgája
    • 10 dkg darált mák
    • 12 dkg eritrit (vagy 1/3 cukor, 2/3 eritrit, esetleg fele-fele – hamarabb szárad, ha csak eritrittel készül)
    • 4 dkg rizsliszt
    • Reszelt citromhéj ízlés szerint

    A fehérjét gépi habverővel habbá verem az eritrittel, hozzáadom a sárgáját is és tovább keverem. Majd óvatosan beleforgatom fakanál segítségével a mákot, a rizslisztet és és a citromhéjat. Ezt a masszát ráöntöm a tésztára és kb. 35 perc alatt készre sütöm. Ha kihűlt, forró narancslekvárral lekenem a tetejét. Hidegen szeletelem.

    Jó étvágyat!

Leave a reply

Cancel reply