Almás-aszalt szilvás-Szilvis fehérjesüti
Hozzávalók:
15 dkg zabpehelyliszt
10 dkg zabpehely (esetleg fele rész zabkorpa)
10 dkg fehérjepor (natúr tejsavó)
5 dkg eritrit
1 teáskanál szódabikarbóna
5 dkg méz
150 g natúr joghurt
250 ml (növényi) tej
25 dkg reszelt alma
1 teáskanál reszelt gyömbér (elhagyható)
1 mokkás kanál fahéj
1 mokkás kanál ánizs
15 dkg aszalt szilva
5 dkg durvára tört dió
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összemérjük egy tálba, elkeverjük, majd hozzárakjuk a mézet, a joghurtot, a fűszereket, végül fokozatosan a tejet, és közepes fokozaton robotgéppel simára dolgozzuk. Végül beleforgatjuk az almát. Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy közepes tepsit, és beleöntjük a masszát, rászórjuk a zabpehelylisztbe forgatott, apróra vágott aszalt szilvát, megszórjuk a tetejét dióval. 170 °C-on 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Fogyasszátok egészséggel!
Szilvi
🙂