Áfonyás-mogyorós fehérjesüti
Sziasztok!
Reméljük sokaknak ízlett Szilvi fehérjesütije, és a folyamatos fenyegetésnek,zsarolásnak,könyörgésnek hála sikerült a receptet megszereznünk,és meg is osztjuk veletek…
A fehérjesüti receptje:
Hozzávalók:
15 dkg zabpehelyliszt
10 dkg zabpehely (esetleg fele rész zabkorpa)
10 dkg fehérjepor (natúr tejsavó)
5 dkg eritrit
1 teáskanál szódabikarbóna
5 dkg méz
150 g natúr joghurt
250 ml (növényi) tej
1 teáskanál reszelt gyömbér (elhagyható)
2 vaníliás cukor (vagy vanília aroma)
5 dkg étcsoki apróra vágva (csokibogyó a legegyszerűbb megoldás)
5 dkg aszalt vörös áfonya
10 dkg durvára tört mogyoró (dió, mandula)
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összemérjük egy tálba, elkeverjük, majd hozzárakjuk a mézet, a joghurtot, a fűszereket, végül fokozatosan a tejet, és közepes fokozaton robotgéppel simára dolgozzuk. Végül beleforgatjuk az áfonyát, a csokit és a tört mag felét. Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy közepes tepsit, és beleöntjük a masszát, a maradék mogyoróval megszórjuk a tetejét. 170 °C-on 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
Szerző: Szilvi