• Almás-aszalt szilvás-Szilvis fehérjesüti

    Almás-aszalt szilvás-Szilvis fehérjesüti

    Hozzávalók:
    15 dkg zabpehelyliszt
    10 dkg zabpehely (esetleg fele rész zabkorpa)
    10 dkg fehérjepor (natúr tejsavó)
    5 dkg eritrit
    1 teáskanál szódabikarbóna
    5 dkg méz
    150 g natúr joghurt
    250 ml (növényi) tej
    25 dkg reszelt alma
    1 teáskanál reszelt gyömbér (elhagyható)
    1 mokkás kanál fahéj
    1 mokkás kanál ánizs
    15 dkg aszalt szilva
    5 dkg durvára tört dió
     
    Elkészítés:
    A száraz hozzávalókat összemérjük egy tálba, elkeverjük, majd hozzárakjuk a mézet, a joghurtot, a fűszereket, végül fokozatosan a tejet, és közepes fokozaton robotgéppel simára dolgozzuk. Végül beleforgatjuk az almát. Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy közepes tepsit, és beleöntjük a masszát, rászórjuk a zabpehelylisztbe forgatott, apróra vágott aszalt szilvát, megszórjuk a tetejét dióval. 170 °C-on 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. 
     
    Fogyasszátok egészséggel! 
    Szilvi
    :)
    Megosztás
4Comments
  • Posted by Név on február 21, 2015 at 13:34

    Szia Szilvi! Nagyon örülök, hogy fölkerült a recept, már nagyon vártam és ki is fogom próbálni. Esetleg tápértékadatok volnának hozzá? Köszi,
    Kata

    Reply
    • Posted by Kónya Szilvi on február 25, 2015 at 12:36
      in reply to Név

      Szia! Köszönöm az érdeklődést, nagyon örülök, hogy kipróbálod! A tápértékadatokat is hamarosan közzé tesszük! :)

      Reply
  • Posted by Melcsi on február 26, 2015 at 21:34

    Nyamiiii… :)

    Reply
  • Posted by Kónya Szilvi on március 5, 2015 at 10:20

    Íme, a kért tápértékadatok! :)
    A receptben szereplő mennyiségekkel számolva, ennek az adagnak a kalóriatartalma 2550 kcal, fehérjetartalom: 150 g, szénhidráttartalom: 350 g, zsírtartalom: 60 g. Ezen felül a diónak és az aszalt szilvának köszönhetően magas (3800 mg) a káliumtartalma, ami szabályozza az izom-összehúzódást, az idegrendszer ingerület-átvitelét, a sav-bázis egyensúlyt, a szívritmust és a vérnyomást! Jó sütögetést… és jó edzést! :)

    Reply

Leave a reply

Cancel reply